Chez elles

interior design

Budapesti álom

2016. január 29. 18:30 - chez elles

Elképesztő, ahogy jönnek-mennek a lakások Budapesten. Elfordítja az ember a fejét egy pillanatra vagy éppen nem köteg húszezresekkel mászkál a zsebében és már le is csúszott a "tutiról". A legtöbben olcsó, lepukkant lakást keresnek és újítják fel, akár maguknak akár kiadásra. Utóbbi, főleg annak rövid távú verziója az airbnb sem ismeretlen fogalom már.

1.jpg

Így esett, hogy tavaly januárban megcsörrent a telefonom, a vonal túlsó végén Tibor, aki egy kiadásra szánt lakás átalakításának közepén találta magát kissé tanácstalanul, tele kérdéssel, brutális jó ízléssel és annál kevesebb szabadidővel a munkája mellett. Másnap már a világítási tervről beszéltünk, mert hát ahogy Csaba mondta, a hét vége felé jó lenne nekiugrani...J

02.jpg

Nem volt könnyű dolgunk, mert amellett, hogy kiadó lakásnak készült (rövid vagy hosszú táv még nem eldöntött) igazi szerelem projektté alakult ahogy teltek a hetek, hónapok. Ilyenkor pedig indokolatlanul drága vagy sérülékeny anyagokat sem választhatunk kockázatmentesen.

Ritka az is, hogy egy megrendelő ennyire jó design érzékkel rendelkezzen, mégis megbízzon a tervezőjében és ilyen jó kapcsolat alakuljon ki mint, ahogy ez nálunk történt. Megszületett a T &T , bárhol vásároltunk csak így írták a megrendelő vagy szállító papírt.

03.jpg

 

Stílusát tekintve elég vegyes, mégis rendkívüli harmóniával megtöltött lakás lett a végeredmény. Alapvetően modern, art deco jegyekkel fűszerezve.

Az előtérbe lépve rögtön egy aukción szerzett darabbal találjuk szembe magunkat, nevezzük nevén, mert van neki: Rozi a komód, akit balra egy nem túl nagy, annál hangsúlyosabb egyedi tervezésű, asztalosom (Péter) által legyártott konyhabútor követ. Egyébként a lakásban található összes beépített bútort, sőt még az étkező asztalt is az ő, illetve csapata keze munkájának köszönhetjük.

04.jpg

 

El kell árulnom, hogy minden az apró részletekben rejlik! A hirtelen durván fekete 60x60-as csempe a mennyezetig burkolva ugyanis, tapintásra mintha valamilyen puha bőr lenne, ez is a fantázia neve, elephant. Roziról szerintem nem kell külön beszélnem annyira szép...J A lámpák pedig mindenhol különleges szerepet kaptak. Általános világítást a süllyesztett spotok adják, amit ledekkel és látványos függesztékekkel és álló lámpákkal egészítettünk ki.

A nyílászárókat mindenképpen meg szerettük volna tartani, de nem kis restaurálásra szorultak. Szerintem megérte.

05.jpg

 

A fehér falaknak és az íves óriási ablakoknak köszönhetően rendkívül világos a nappali, így nem féltünk a kanapé mögötti részt hangsúlyossá tenni ezzel a nyers mintájú hidegburkolattal. A régi parkettát ugyan felszedtük, de ebbe a helyiségbe egy "kis" élettel megtöltve vissza is került.

06.jpg

Függönyözésnél szándékosan ejtettük az anyagot, ezzel is tovább hangsúlyozva az eleganciát és finomságot.

07.jpg

08.jpg

A belváros egy igen különleges részén van a lakás, és mivel Budapest csodás, ezt keretbe is foglaltuk, ahogy Szabolcs és Márk (a fotósok) látják.

09.jpg

dsc_0997_m.jpg

dsc_0610_m.jpg

Miután mindenki rájött, hogy a Gerlóczy kávézóval szemez az ablakból, menjünk át a hálóba ami egyben a fürdőszoba is...Itt az art deco mellett a neo barokk is helyet kapott nem túl széles de annál szebb franciaágy formájában. A matt fekete csaptelepek pedig még kevésbé érzékeltetik, hogy vizes blokkok vannak a szobában.

11.jpg

dsc_0836_m.jpg

A cseppet sem mellékes mellékhelyiségben pedig ezzel az egyedileg gyártott tükörrel tettük fel az "i"-re a pontot.

16.jpg

Sok mindenkinek jár a köszönet...

Restaurálás Adél Janka

https://renovaturamuhely.wordpress.com/2015/09/01/atalakulas-koromfeketevel/

Burkolat http://www.rokfort.hu/

Lámpa http://www.fenymania.hu/

Szőnyeg http://heavenrugs.hu/

Fotók http://csaszarszabolcs.com/

14.jpg

15.jpg

 

forrás: 11ground

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chezelles.blog.hu/api/trackback/id/tr338312410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása