Chez elles

interior design

A szaniterek születésének titka

2016. február 01. 23:51 - chez elles

Zúgnak a gépek, gipsz szag terjeng mindenütt, átlag 28 fok és a fülesben rád szól Csaba: “Maradj a sárga csíkon belül!” Ezzel bele is vágtam a beszámolóm közepébe. Tavaly ősszel ugyanis 3 napot  Németországban, Meissenben gyárlátogatáson töltöttem a Duravitnél.

img_4800.JPG

Egyébként is imádom a munkámat, de mikor megérkezett a meghívó Henitől (Svábbau), úgy örültem mint egy 13 éves kislány két Disneyland belépőjegynek a barátnőjével.

Hétfő reggel csoportosulás Solymáron a Svábbaunál, forró kávéval és reggelivel vártak minket, aztán úgy elrepült az a 7 óra utazás, hogy hirtelen a Meisseni várban találtam magam, majd egy varázslatos (lakberendező szemmel is kifogástalan) hotelben a folyó partján. Ezzel a másnap hajnali futásnak is rögtön meglett a helyszíne, majd irány a gyár. Csaba, a Duravit magyarországi képviselője vezetett be minket a szaniterek születésének csodálatos világába. De mielőtt előre szaladnánk egy kis cégtörténet, hogy képbe kerüljön mindenki.

  • 1817-ben családi vállalkozásként alapították a fekete-erdei Hornbergben, azonban csak 1840-től jelentek meg az első szaniterek (ágytál formájában)
  • 25%-ban a Laufen csoporthoz tartozik
  • a 80-as, 90-es évekre re terjedt el igazán, ekkor nyitották meg a Meisseni gyárat is 1994-ben
  • 1982: fürdőszobai bútorok gyártása
  • 2002-ben kezdték el gyártani az akril termékeket Kairoban, ezeket azóta is itt gyártják
  • a logo-ban található forma egy feketeerdei őshonos madarat, a fajdkakast szimbolizálja

img_4587.JPG

Kerámiagyártás alapkövei:

Földes (agyagok, kaolinok) illetve ásványi anyagokkal (földpátok, kvarcok) dolgoznak, víz hozzáadásával.

img_4599.JPG

Ahhoz pedig, hogy a mindenki által ismert formák létrejöhessenek, a designerek kreatív ötletei után jó pár lépés következik. Összehasonlító modell, munkamodell és két féle anyagból öntőforma (gipsz és műanyag). Itt kezdődik a szériagyártás. A testet felöntik kerámiamasszával, amiből a gipsz elszívja a nedvességet, és megszilárdul a kerámia. Ekkor leöntik a még folyékony részt és a nyers terméket elkezdik kézzel megmunkálni. Fontos tudni, hogy a minőségi szanitereknél csak egyszeri égetés van!

04_1.jpg

img_4608.JPG

Most pedig jöhetnek az izgalmak. Telefonok/fényképezők sajnos kitiltva, de kaptunk egy üveg vizet és egy fülest, mert gyártás közben a melletted álló hangját is nehezen hallod, szóval Csaba mikrofonon tartotta az “idegenvezetést”. Itt minden még azelőtt történik, hogy mi otthon a másik oldalunkra fordulnánk hajnalban… Mert bizony a keramikusok precíz munkája után a száradásnak és az égetésnek idő kell. Egy sínen szuper lassan menetelnek a wc-k és mosdók, hogy elérjék a kemence legbelső részét, ahol narancssárgán izzanak, 1200 fokon. Ezután azt hinnénk kész is, de a java csak most jön. Teljes csapatok dolgoznak azon, hogy minden vásárlóhoz ugyanaz a minőség jusson el, így egy kis repedés vagy folt fölött sem hunynak szemet. A műkakiról és a pontosan 12 db-os papír próbáról nem is beszélve, ami a vizes részlegen található. 

05_1.jpg

Csoportunk is kapott lehetőséget a kibontakozásra, mini mosdókat gyártottunk egy kis segítséggel persze. A végeredményre még várni kell, hogy utánunk küldjék, így azt nem tudom megmutatni, de ezen a ponton még fotó is készülhetett a szupertitkos birodalomról!

9865.jpg

A bemutatóteremben is rengeteg érdekességet tudhattunk meg, a minden igényt kiszolgáló wc-ktől kezdve a bútorgyártásig, sőt… Ahhoz, hogy ügyfeleinknek teljes nyugalommal ajánlhassuk a wellness termékeket, külön erre kialakított pancsolási lehetőséget is kaptunk.

07_1.jpg

06_1.jpg

 forrás: 11ground

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chezelles.blog.hu/api/trackback/id/tr518346820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása