Nagyon vártam már a múlt hétvégét, olyannyira, hogy az eső hírével sem tudtak volna visszafordítani Budapestre szombat délután. Így, amikor Hegymagasra menet zúdult lefele a víz és ki sem láttunk az autóból akkor is csak nevettem...a szervezők pedig pakolták be gyorsan a gyönyörűen megterített asztalt a teraszról.
foto: Puskás Nóra
A ház kívülről nagyon visszafogott, egyszerű de nagyszerű. Amikor beléptünk az ajtón már nem volt visszaút. Csak ámultam és bámultam...még jó, hogy azonnal a kezembe adták a welcome drinket (ami meg kell mondjam elképesztően finom volt) és hamarosan a szintén remekül megálmodott mosdóba irányított, onnan pedig a konyhába mentem újratöltésért :)
foto: Bujnovszky Tamás/ www.belight.hu
Az ételek fantasztikusak voltak, a borok pedig tökéletesen passzoltak mind az ételekhez mind pedig a hangulathoz. Robert, a tulajdonos sem szeppent meg az esőtől, ugyanolyan lelkesedéssel meséltek a pincészetről és a borokról mintha 30 fokban mezítláb a fűben tették volna ugyanezt. A házőrző, Guba óriás játszó/lustálkodó partnerre talált Csili személyében. Plusz pont, a kutyabarátságért. :)
foto: Puskás Nóra
Szerencsések voltunk, mert a házban kaptunk szobát, így reggel ( Nórit remélem kevésbé kiborítva) nekiálltam lefényképezni pár részletet ami annyira tetszett főképp az anyaghasználatról és ezek találkozásáról. Hát nem megyek fotósnak, az kiderült, de azért jó móka volt...:D
Ez az utolsó a kedvencem, kár hogy pont rám kiabált Nóri, hogy menjek már és életlen lett :D
Végül kicsit a pincészetről:
Gilvesy Róbert 1993-ban települt haza Kanadából, és rögtön beleszeretett Magyarországba, kifejezetten a balatoni vidékbe, ahol meg is született ez a mesés borászat. Még csak a 2012-es évjárat óta palackoznak a Szent György-hegyen, de biztosan nem fognak eltűnni egyhamar a vidékről.
Jelenleg hatféle bor kapható: Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Bohém, Tarányi , Mogyorós és a legújabb a Kacér.
A következő esemény július 23-án lesz, amiről nem érdemes lemaradni. Bővebb info itt.
Kacér nyarat Nektek! ;)